Szabó Renáta

Pszichológus, tanácsadó szakpszichológus jelölt

Életvezetési tanácsadás
Stresszkezelés
Nevelési tanácsadás
Önismeret
Serdülőkor
Pályaválasztás

Rendelési idő: Hétfő: délután - Szerda: délután

event
Időpontfoglalás

Pályaválasztásomat az emberek életének jobbá, tudatosabbá tétele motiválta, a pszichológia iránti érdeklődésem már középiskolás korom óta elkísér. Kamaszként önismereti igényem és mások segítésének vágya megerősített abban, hogy pszichológus szeretnék lenni.

Okleveles pszichológus végzettségemet a Debreceni Egyetem tanácsadás- és iskolapszichológia specializációján szereztem meg, jelenleg pedig az ELTE tanácsadó szakpszichológus képzésében veszek részt.

Pályám kezdete óta iskolapszichológusként dolgozom, munkám során a gyerekek pszichés segítése mellett fontos szerepet kap a szülők és pedagógusok támogatása is. Az iskola és a család életében megjelenő élethelyzetek, nehézségek kezelésében nyújtok segítséget, a változatos problémák megoldása nyitottságot és rugalmasságot igényel, izgalmas kihívások elé állít.

Felnőttekkel való munkám során a személyközpontúságot képviselem, empátiával és elfogadással fordulok klienseim felé. Úgy gondolom, mindannyiunkban ott van a fejlődés, kiteljesedés lehetősége, Carl Rogers hasonlatával élve legfőbb törekvésünk, hogy kinyíljunk, mint egy virág. Az ehhez szükséges erőforrások bennünk rejlenek, ezek megtalálásában és megerősítésében segítem a hozzám fordulókat.