Szabó Renáta

Pszichológus, tanácsadó szakpszichológus

önismeret
nevelési nehézségek
stresszkezelés
serdülőkor
pályaorientáció
életvezetési problémák
elakadt élethelyzet
konfliktuskezelés
munkahelyi problémák
teljesítményszorongás
túlterheltség
életkezdési kihívások

Rendelési idő

Haller utca:
Kedd: 09:00-12:00
Szerda: 16:00-20:00

Bartók Béla út:
Hétfő: 15:00-20:00

event
Időpontfoglalás

 

Pályaválasztásomat az emberek életének jobbá, tudatosabbá tétele motiválta, a pszichológia iránti érdeklődésem már kamaszkorom óta elkísér.

Okleveles pszichológus végzettségemet a Debreceni Egyetem tanácsadás- és iskolapszichológia specializációján szereztem meg, majd pedig az ELTE szakirányú továbbképzésének elvégzésével váltam tanácsadó szakpszichológussá krízis szakirányon.

Pályám kezdetén először általános iskolákban dolgoztam, jelenleg pedig egy gimnázium iskolapszichológusa vagyok a magánrendelés mellett. Iskolai munkám során a diákok és a családok életében megjelenő élethelyzetek, nehézségek kezelésében nyújtok segítséget, a változatos problémák megoldása nyitottságot és rugalmasságot igényel, izgalmas kihívások elé állít.

Felnőttekkel való munkám során a személyközpontúságot képviselem, empátiával és elfogadással fordulok klienseim felé. Úgy gondolom, mindannyiunkban ott van a fejlődés, kiteljesedés lehetősége, Carl Rogers hasonlatával élve legfőbb törekvésünk, hogy kinyíljunk, mint egy virág. Az ehhez szükséges erőforrások bennünk rejlenek, ezek megtalálásában és megerősítésében segítem a hozzám fordulókat.

Szakmai fejlődésem érdekében jelenleg a Magyar Családterápiás Egyesület családterápiás képzésében veszek részt, emellett pedig a Katarzisz Komplex Művészetterápiás Módszert végzem, így munkám során szívesen alkalmazok különböző relaxációs és művészetterápiás elemeket is.