phone mail more_horiz
Budapestpszichológia Logo
 
https://budapestpszichologia.hu/images/articles/2/hold-me-tight-parterapia.jpg

Ölelj át! program pároknak – Szeretlek, de mi folyik köztünk?

Az ember társas lény, így hát a legtöbben szeretnénk megtalálni életünkben azt a partnert, akivel felfedezhetjük a szerelem mindent átitató erőteljes érzését, és akire támaszkodhatunk a mindennapok kihívásai során. Miközben igyekszünk megélni az elégedettséget és a boldogságot, ijesztő és elbizonytalanító lehet, milyen sok boldogtalan párkapcsolatról és felbomló házasságról hallunk szűkebb és tágabb környezetünkben. Amikor mi is éppen hullámvölgybe kerülünk, felmerülhet bennünk a kérdés: Létezik egyáltalán az életre szóló szerelem? Fenntartható vagy visszaszerezhető-e a bizalom, az intimitás és a szenvedély?

A Dr. Sue Johnson brit klinikai pszichológus és Les Greenberg kanadai pszichológus által kifejlesztett Érzelmekre Fókuszáló Párterápia (ÉFT) választ adhat a hasonló kérdésekre. Az ÉFT a párterápia egy válfaja, mely forradalmasította a felnőtt szerelemről alkotott nézeteket, és amelyen az Ölelj át! (Hold Me Tight-’HMT’) program is alapszik.

A program, ami visszavezet a boldog párkapcsolathoz

Az edukatív jellegű program azoknak a pároknak nyújthat tartós segítséget, akik szeretnék jobban megérteni a kapcsolatukat, az egymás iránt érzett érzelmeiket, akik szeretnének közelebb kerülni, vagy visszatalálni párjukhoz. A csoportot vezető szakember támogató jelenléttel kíséri a párokat a strukturált alkalmak idején. A közös munka során a pár tagjai megláthatják, mi áll visszatérő veszekedéseik hátterében, hogyan teszik hozzá ehhez a közös „tánchoz” mindketten saját lépéseiket. Biztonságos, elfogadó légkörben tanulhatnak a felnőtt szeretetkapcsolatok működéséről, a közös gyakorlati feladatokon keresztül pedig saját kapcsolatukra tekinthetnek rá egy új perspektívából.

 „A szeretet nem állandó és mozdulatlan, mint egy kő. El kell készíteni, mint a kenyeret. Újra és újra.” Ursula Le Guin

Jelentkezés az Ölelj át! programba

Az Ölelj át! programban való részvétel bármely életkorú párok számára nyitott lehetőség. Különösen hasznos és élményteli lehet az életciklus-váltásokra való felkészülés idején, így például összeköltözés, házasságkötés és gyermekvállalás előtt.

Ölelj át! program pároknak, 2-3 párból álló csoportoknak

A program hossza: 1+7 alkalom
Ülések hossza: 2 óra
Csoportvezető: Vágási Nikola Krisztina tanácsadó szakpszichológus, Ölelj át! (HMT) csoportvezető
Ár: 20.000 Ft/pár/alkalom, a foglalkozások után fizetve
Kedvezményesen: 149.000 Ft/pár/8 alkalom, egy összegben fizetve

Online
 
Online találkozók kizárólag Zoom megbeszéléseken.

Hétfő délelőtt 8:00 - 10:00 között.

Személyesen
 
Személyes találkozók Tóth István utcai rendelőnkben.

Hétfőnként 17:00 - 19:00, keddenként 18:00 - 20:00 között.
Ingyenes pszichológiai tanácsadás Budapesten

Hova fordulhat az ember, ha egyáltalán nem tud pénzt fordítani pszichológusra, de szüksége volna rá? Nem szabad megijedni, számos lehetőség van erre Budapesten.

Hipochonder vagyok?

Egyre gyakrabban halljuk, hogy valakire azt mondják, hipochonder. A hírekben viszont gyakran arról beszélnek, hogy nem fordulunk időben orvoshoz. Mi az igazság?