phone mail more_horiz
Budapestpszichológia Logo
 
https://budapestpszichologia.hu/images/articles/2/hold-me-tight-parterapia.jpg

Ölelj át! program pároknak – Szeretlek, de mi folyik köztünk?

Az ember társas lény, így hát a legtöbben szeretnénk megtalálni életünkben azt a partnert, akivel felfedezhetjük a szerelem mindent átitató erőteljes érzését, és akire támaszkodhatunk a mindennapok kihívásai során. Miközben igyekszünk megélni az elégedettséget és a boldogságot, ijesztő és elbizonytalanító lehet, milyen sok boldogtalan párkapcsolatról és felbomló házasságról hallunk szűkebb és tágabb környezetünkben. Amikor mi is éppen hullámvölgybe kerülünk, felmerülhet bennünk a kérdés: Létezik egyáltalán az életre szóló szerelem? Fenntartható vagy visszaszerezhető-e a bizalom, az intimitás és a szenvedély?

A Dr. Sue Johnson brit klinikai pszichológus és Les Greenberg kanadai pszichológus által kifejlesztett Érzelmekre Fókuszáló Párterápia (ÉFT) választ adhat a hasonló kérdésekre. Az ÉFT a párterápia egy válfaja, mely forradalmasította a felnőtt szerelemről alkotott nézeteket, és amelyen az Ölelj át! (Hold Me Tight-’HMT’) program is alapszik.

A program, ami visszavezet a boldog párkapcsolathoz

Az edukatív jellegű program azoknak a pároknak nyújthat tartós segítséget, akik szeretnék jobban megérteni a kapcsolatukat, az egymás iránt érzett érzelmeiket, akik szeretnének közelebb kerülni, vagy visszatalálni párjukhoz. A csoportot vezető szakember támogató jelenléttel kíséri a párokat a strukturált alkalmak idején. A közös munka során a pár tagjai megláthatják, mi áll visszatérő veszekedéseik hátterében, hogyan teszik hozzá ehhez a közös „tánchoz” mindketten saját lépéseiket. Biztonságos, elfogadó légkörben tanulhatnak a felnőtt szeretetkapcsolatok működéséről, a közös gyakorlati feladatokon keresztül pedig saját kapcsolatukra tekinthetnek rá egy új perspektívából.

 „A szeretet nem állandó és mozdulatlan, mint egy kő. El kell készíteni, mint a kenyeret. Újra és újra.” Ursula Le Guin

Jelentkezés az Ölelj át! programba

Az Ölelj át! programban való részvétel bármely életkorú párok számára nyitott lehetőség. Különösen hasznos és élményteli lehet az életciklus-váltásokra való felkészülés idején, így például összeköltözés, házasságkötés és gyermekvállalás előtt.

Ölelj át! program pároknak, 2-3 párból álló csoportoknak

A program hossza: 1+7 alkalom
Ülések hossza: 2 óra
Csoportvezető: Vágási Nikola Krisztina tanácsadó szakpszichológus, Ölelj át! (HMT) csoportvezető
Ár: 20.000 Ft/pár/alkalom, a foglalkozások után fizetve
Kedvezményesen: 149.000 Ft/pár/8 alkalom, egy összegben fizetve

Online
 
Online találkozók kizárólag Zoom megbeszéléseken.

Hétfő délelőtt 8:00 - 10:00 között.

Személyesen
 
Személyes találkozók Tóth István utcai rendelőnkben.

Hétfőnként 17:00 - 19:00, keddenként 18:00 - 20:00 között.
Maguknak való különcök – a szkizoid személyiségzavar

Maguknak való emberek mindig is léteztek. Vajon hol van a határ egy introvertált személyiség és a szkizoid személyiségzavar között?

Pszichológiai tippek a nyugodt alváshoz

A lelki problémák gyakorta álmatlansággal járnak. Néhány apró szabály szabály betartásával azonban újra nyugodtabban aludhatunk.