Varga Mária

Pszichológus, klinikai szakpszichológus

depresszív tünetek
elakadt élethelyzet
hangulati labilitás
nevelési nehézségek
önértékelési zavarok
serdülőkor
önismeret
szorongásos zavarok
trauma
életközepi válság
stresszkezelés
családi gondok
veszteségek feldolgozása
gyermekkori zavarok
hangulatzavarok
motiváció és az örömképesség csökkenése
pánik
ptsd
válás
életkezdési kihívások
szülő-gyermek kapcsolat
teljesítményszorongás

Rendelési idő

Tóth István utca:
Hétfő: 13:00-20:00
Szerda: 09:00-13:00

event
Időpontfoglalás

 

Munkatapasztalataimat a magánrendelésen kívül oktatási-nevelési intézményekben és pedagógiai szakszolgálatnál szereztem, ahol a gyerekekkel való munka mellett családokkal, szülőkkel és pedagógusokkal dolgoztam. Több mint 20 éve dolgozom pszichológusként. A magánrendelés mellett jelenleg speciális igényű fiatalokkal foglalkozom.

A klinikai szakpszichológus képzést a Semmelweis Egyetemen végeztem, ahol pszichopatológiai, pszichodiagnosztikai és pszichoterápiás alapkészségeket szereztem, megismerhettem a kognitív viselkedés terápiás (CBT) módszer alkalmazását a különböző pszichológiai, pszichiátriai problémák esetén (pl. szorongásos zavarok, pánik, depresszió).
Az individuálpszichológiai Egyesületnél (MIPE) több éven keresztül tanultam, pszichológiai szemléletem alapja az adleri jövőre irányultság, a változtatni tudás, az újrakezdés képessége.
Az integratív terápiás módszerek közül szívesen alkalmazok imaginatív technikákat (KIP), dramatikus elemeket, művészetterápiát, meseterápiát.
Jelenleg az EMDR terápiában képződöm, ezt a módszert a traumatikus élmények következtében kialakult lelki problémák kezelésére dolgozták ki.
EMDR I-II. szintű tréning (felnőtt), 2022-2023. (Magyar EMDR Intézet szervezésében).
D. Laliotis: Kötődési sebek gyógyítása és az én újjáépítése, EMDR-haladó képzés (2024.)

Felnőtt klienseimnél elsősorban az EMDR módszerével dolgozom szupervízió mellett. Gyermekek és serdülők esetében alapvetően integratív szemléletben gondolkodom, a tanult módszereket a kliens személyiségének, problémának megfelelően alkalmazom.

Fiatal felnőtt kortól idős korig várom a jelentkezéseket, gyermekekkel és serdülő korosztállyal is szívesen foglalkozom. Forduljon hozzám bizalommal.