Varga Katalin

Pszichológus, pedagógiai szakpszichológus jelölt, szociológus és HR szakember

teljesítményproblémák
munkahelyi problémák
önértékelési zavarok
karrier elakadás
pályaorientáció
stresszkezelés

event
Időpontfoglalás

 

Varga Katalin vagyok, pszichológus, szociológus és HR szakember. Jelenleg az ELTE Pedagógiai Szakpszichológia szakán vagyok végzős hallgató. Több területen is képződtem, ezek közül számomra a legmeghatározóbbak: Anna Freud Mentalizáció alapú képzése (MBT-A), az LGBT Youth Scotland Ifjúságsegítő Program tréningjei és Kende Hanna Gyermekpszichodramatista képzése.

Életemet az alapvető kettősség jellemzi: elmélet és gyakorlat, for- és non-profit, kötött és kötetlen munkahely, itthon és külföld. Ehhez hűen, az egészséges egyensúlyt megtalálva, 16 éve dolgozom szervezetfejlesztő HR szakemberként és lassan 6 éve ifjúságsegítőként változó munkakörökben - pszichológus, tanár -, mind belföldön, mind külföldön. Így felváltva tudok támogatást nyújtani válságban lévő kollégáknak, menedzsereknek, konfliktus helyzetben lévő munkahelyi csoportoknak, csakúgy, mint szülő/tanár konfliktusban lévő diákoknak, szerelmes és/vagy éppen önazonosságukat, útjukat kereső tinédzsereknek, életkezdési válságban lévő fiatalfelnőtteknek.  

Az a tapasztalatom, hogy a gyorsan változó környezetnek és a korlátlan lehetőségeknek köszönhetően nehéz irányt szabni vágyainknak és beletömöríteni mindent egy életbe. Gondot okoz alapvető, életünket meghatározó döntések meghozatala: mit és hol tanuljak, melyik munkahely lenne megfelelő számomra, mikor jött el az idő a váltásra, hogyan kezeljem a konfliktust a kollégámmal, főnökömmel, párommal, barátaimmal, szóljak, ne szóljak és ha igen mikor; és néha az elbizonytalanodás foka már oly magas, hogy problémát jelenthetnek egyszerű, hétköznapi kérdések is, minthogy melyik müzlit vegyem meg?  

Ezek azok a bizonytalan időszakok, melyben igyekszem támogatást nyújtani, mindig az egyén igényeire fókuszálva és belső erőforrásaira támaszkodva, reális célok kitűzése mellett a belső és külső egyensúly megteremtésének fő igényével.