Varga Katalin

Pszichológus, pedagógiai szakpszichológus jelölt, szociológus és HR szakember

teljesítményproblémák
munkahelyi problémák
önértékelési zavarok
karrier elakadás
pályaorientáció
stresszkezelés

Rendelési idő

Haller utca:
Csütörtök: 16:00-19:00
Péntek: 10:00-18:00

event
Időpontfoglalás

 

Varga Katalin vagyok, pszichológus, szociológus és HR szakember. Jelenleg az ELTE Pedagógiai Szakpszichológia szakán vagyok végzős hallgató. Több területen is képződtem, ezek közül számomra a legmeghatározóbbak: Anna Freud Mentalizáció alapú képzése (MBT-A), az LGBT Youth Scotland Ifjúságsegítő Program tréningjei és Kende Hanna Gyermekpszichodramatista képzése.

Életemet az alapvető kettősség jellemzi: elmélet és gyakorlat, for- és non-profit, kötött és kötetlen munkahely, itthon és külföld. Ehhez hűen, az egészséges egyensúlyt megtalálva, 16 éve dolgozom szervezetfejlesztő HR szakemberként és lassan 6 éve ifjúságsegítőként változó munkakörökben - pszichológus, tanár -, mind belföldön, mind külföldön. Így felváltva tudok támogatást nyújtani válságban lévő kollégáknak, menedzsereknek, konfliktus helyzetben lévő munkahelyi csoportoknak, csakúgy, mint szülő/tanár konfliktusban lévő diákoknak, szerelmes és/vagy éppen önazonosságukat, útjukat kereső tinédzsereknek, életkezdési válságban lévő fiatalfelnőtteknek.  

Az a tapasztalatom, hogy a gyorsan változó környezetnek és a korlátlan lehetőségeknek köszönhetően nehéz irányt szabni vágyainknak és beletömöríteni mindent egy életbe. Gondot okoz alapvető, életünket meghatározó döntések meghozatala: mit és hol tanuljak, melyik munkahely lenne megfelelő számomra, mikor jött el az idő a váltásra, hogyan kezeljem a konfliktust a kollégámmal, főnökömmel, párommal, barátaimmal, szóljak, ne szóljak és ha igen mikor; és néha az elbizonytalanodás foka már oly magas, hogy problémát jelenthetnek egyszerű, hétköznapi kérdések is, minthogy melyik müzlit vegyem meg?  

Ezek azok a bizonytalan időszakok, melyben igyekszem támogatást nyújtani, mindig az egyén igényeire fókuszálva és belső erőforrásaira támaszkodva, reális célok kitűzése mellett a belső és külső egyensúly megteremtésének fő igényével.