Szenetes-Hajler Brigitta

Pszichológus, gyermek klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus jelölt

stresszkezelés
tanulmányi nehézségek
serdülőkor
szülő-gyermek kapcsolat
nevelési nehézségek
önismeret
pályaorientáció
életvezetési problémák

Rendelési idő

Bartók Béla út:
Szombat: 09:00-16:00

event
Időpontfoglalás

 

Angol nyelvtanári, szociálpedagógusi, pszichológusi végzettséggel rendelkezem. Jelenleg a Semmelweis Egyetem klinikai szakpszichológus jelöltje vagyok. A szakképzéssel párhuzamosan az Individuálpszichológiai Egyesület felnőtt pszichoterápiás módszerspecifikus képzési programjában is részt veszek. Úgy vélem, hogy az egyetemen tanult modern, tudományosan bizonyított, hatékony kognitív megközelítést nagyszerűen kiegészíti az Adleri dinamikus szemlélet. 
Gyerekekkel, serdülőkkel és felnőttekkel vállalok konzultációt, elsősorban önismeret, stresszkezelés, társas kapcsolati-, iskolai- problémák, pályaorientáció, életvezetési és nevelési tanácsadás területeken. 
Individuálpszichológiai szemléletben dolgozom, hiszem, hogy az embert elsősorban társadalmi szükségletei motiválják. Az életünk során felmerülő nehézségek jelentős része az egyén és a társadalom viszonyának összeütközéséből adódik, ezért fontos, hogy a szociális felelősség-és feladat vállalás, valamint az egyén önmegvalósítási törekvései egyensúlyban legyenek. Közel áll hozzám a kognitív irányzat is, mely szerint az egyén viselkedését és érzelmeit nagymértékben befolyásolja az, ahogyan a személy a világot önmaga számára megalkotja. 
Pszichológusi tapasztalatomat pedagógiai szakszolgálati munkám során szereztem, elsősorban szakértői vizsgálatok és nevelési tanácsadás keretein belül. Eszköztáramban megtalálhatók sématerápiás, metakognitív, és bátorító pedagógiai módszerek. Alfred Adlerhez hasonlóan úgy vélem, hogy minden egyén egy döntést hozó, társas lény, aki az önmegvalósítás felé törekszik. Pszichológusként segíteni tudom Önt és/vagy gyermekét az önmegvalósítás útján, valamint személyiségük egészséges fejlődésében.