Székely Zsófia PhD

Alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológus, egyetemi adjunktus

stresszkezelés
szorongásos zavarok
önértékelési zavarok
szülés utáni lelki problémák
elakadt élethelyzet
életkezdési kihívások
életközepi válság
életvezetési problémák
gyász
kiégés megelőzése és kezelése
krónikus betegségek pszichés támogatása
trauma
veszteségek feldolgozása

Rendelési idő

Haller utca:
Hétfő: 13:00-19:00
Péntek: 09:00-14:00

event
Időpontfoglalás

 

Alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológus vagyok.
Pszichológus és angol szakfordító diplomámat Debrecenben szereztem, majd elvégeztem az autogén tréning oktatói képzést. „Gyógyító képzelet” (Simonton) tréning oktató lettem, és a szülés körüli pszichés zavarok segítésében is képződtem.
Doktori fokozatomat a Pécsi Tudományegyetem Elméleti pszichoanalízis programjában szereztem. 2015-2019-ig a KRE BTK TK Neveléslélektani Csoportjában dolgoztam, 2021 óta az ELTE Tanácsadás és Iskolapszichológia Tanszék adjunktusa vagyok. Kutatói tevékenységem a szülés körüli segítő kapcsolatok vizsgálatára irányul.

Munkámban a legfontosabb a kliensközpontúság, az egyenrangú és hiteles kapcsolat kialakítása. Kifejezetten fontosnak tartom a kritikai pszichológiai szempontok beépítését a közös munkába, azaz tudatosan törekszem az esetleges traumák, gender és más társadalmi kontextusok meghatározó szerepére felhívni a figyelmet, illetve felkínálni a lehetőséget ezen témák kibontására.

Gondolkodásom, szemléletem jellemzően pszichodinamikus, de sokszor dolgozunk művészetterápiás eszközökkel is. Ahogyan a társas környezetünk, ugyanúgy a testünk is "meghatároz" minket, ezért elengedhetetlennek tartom az egészségpszichológiai összefüggések megvilágítását.

Hiszek az ember öngyógyító képességében, és az emberi találkozások gyógyító erejében.