profile

Székely Zsófia PhD

Pszichológus, egyetemi adjunktus

stresszkezelés szorongás önértékelési problémák szülés körüli pszichés problémák párkapcsolati problémák autogén tréning relaxáció gyógyító képzelet tréning

event
hétfő: délután - kedd: délelőtt

Időpont foglalás

Pszichológus és angol szakfordító diplomámat Debrecenben szereztem, majd elvégeztem az autogén tréning oktatói képzést. Később „Gyógyító képzelet” (Simonton) tréning oktató lettem, és a szülés körüli pszichés zavarok segítésében is képződtem. Doktori fokozatomat a Pécsi Tudományegyetem Elméleti pszichoanalízis programjában szereztem. 2015 óta egyetemi adjunktusként dolgozom a KRE BTK TK Neveléslélektani Csoportjában. Kutatói tevékenységem a szülés körüli segítő kapcsolatok vizsgálatára irányul.

Munkámban a legfontosabb a kliensközpontúság, az egyenrangú és hiteles kapcsolat kialakítása. Kifejezetten fontosnak tartom a kritikai pszichológiai szempontok beépítését a közös munkába, azaz tudatosan törekszem az esetleges traumák, gender és más társadalmi kontextusok meghatározó szerepére felhívni a figyelmet, illetve felkínálni a lehetőséget ezen témák kibontására.

Gondolkodásom, szemléletem jellemzően pszichodinamikus, de sokszor dolgozunk művészetterápiás eszközökkel is. Ahogyan a társas környezetünk, ugyanúgy a testünk is "meghatároz" minket, ezért elengedhetetlennek tartom az egészségpszichológiai összefüggések megvilágítását.

Hiszek az ember öngyógyító képességében, és az emberi találkozások gyógyító erejében.