Nagy V. Rita PhD

Pszichológus, CBT terapeuta

életvezetési problémák
elakadt élethelyzet
fóbiák
hangulati labilitás
kommunikációs kihívások
motiváció és az örömképesség csökkenése
önismeret
önértékelési zavarok
pánik
párkapcsolati problémák
stresszkezelés
szorongásos zavarok
teljesítményszorongás

Rendelési idő

Tóth István utca:
Hétfő: 10:00-15:00

event
Időpontfoglalás

 

Pszichológus diplomámat az ELTE nappali szakán szereztem. Az egyéni tanácsadás, emberekkel foglalkozás, segítő beszélgetés mindig is érdekelt. Elvégeztem a Semmelweis Egyetem CBT terapeuta (kognitív viselkedésterápia) képzést, valamint pszichoterápiás alapismeretek képzést (Tündérhegyi Európai Pszichoterápiás Képzés). Korábban önkéntes pszichológus munkát vállaltam közösségi pszichiátrián.
Az önismeret elengedhetetlen ahhoz, hogy jó döntéseket hozzunk, tudjuk kik vagyunk, hová megyünk, céljainkat megfogalmazzuk, és igyekszünk elérni, hogy teljes életet éljünk. Életünk során kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy elakadunk, nem találunk megfelelő irányt, kérdések merülnek fel, merre induljunk. A pszichológiai tanácsadás segít saját igényeinket megismerni, a bezárult körökből kilépni. A környezetünket, családunkat, másokat nem tudjuk megváltoztatni, azok erősen hatnak életünkre. Azonban saját személyiségünket tudjuk fejleszteni, a problémáinkat kielemezhetjük, megoldásokat találhatunk, így könnyebben tudunk megbirkózni a körülöttünk lévő nehézségekkel is. A pszichológiai tanácsadás része új szempontok felvázolása, a támogatás, lelki folyamatok megértése. A velem történő konzultáció empatikus, elfogadó légkörben zajlik, ahol lényeges az együtt gondolkodás, a közös munka. Ha szeretne hatékonyabban kommunikálni, az életében megjelenő stressz forrásokat kezelni, csökkenteni, nehéz érzelmi helyzeteket megérteni, készségeit fejleszteni, kérem forduljon hozzám bizalommal. Életem során mindig lényeges volt, hogy amit csinálok, azt magas színvonalon, professzionálisan végezzem. Ezért tanulok és képzem magam, olyan területeken, ami valóban érdekel. Pszichológusként hiszek a tudás erejében és hatékonyságában. Önmagunk tudatossá tétele segít megérteni valódi kívánságainkat, céljainkat, szükségeinket. Az interdiszciplináris megközelítés lehetővé teszi a problémák sokoldalú vizsgálatát, ezért is tartom fontosnak, hogy életem során többféle tudományterületet is megismertem: szociálpszichológia, és szociológia kutatást végeztem, előítéletekkel és azok kialakulásával, a holokauszt történetével foglalkoztam. Irodalomtörténetből szereztem PhD akadémiai fokozatot. Jelenleg Budapest határán élek férjemmel és két örökbefogadott kutyánkkal, az ikrekkel. Fiatal felnőtt lányunk egyetemi évei végén most kezdett önálló életet.
Pszichológusként egészséges személyek segítésével foglalkozom. Abban is segítek, hogy ha szükséges, megfelelő szakembert keressünk. Várom szeretettel rendelésemen, forduljon hozzám bizalommal.