Kocsis Judit

Pszichológus, autogén tréning gyakorlatvezető

veszteségek feldolgozása
túlterheltség
stresszkezelés
pályaváltoztatás
önismeret
önértékelési zavarok
munkahelyi problémák
kiégés megelőzése és kezelése
karrier elakadás
gyász
elakadt élethelyzet
állásinterjú nehézségek
életvezetési problémák

event
Időpontfoglalás

 

Közel húsz évet töltöttem gazdasági pályán, elemzőként, ez idő alatt döntöttem el, hogy szeretnék pszichológussá válni. Szerettem a korábbi munkámat, a számok, a logika világát, de hiányzott belőle az "ember", ezért döntöttem úgy, hogy pszichológus leszek.
Diplomámat a Debreceni Egyetemen szereztem munka- és szervezetpszichológia szakirányon. A korábbi munkatapasztalatomból adódóan jól ismerem a multinacionális, a nagyvállalati közeget, a versenyszférát, a közép-, és felsővezetőkkel való munkát, ennek minden kihívását, ezek mellett van tapasztalatom non-profit szervezetekkel is.

Egyetemi tanulmányaimmal párhuzamosan végeztem el az autogén tréning módszerspecifikus képzést, mellyel a minket ért stressz káros hatásainak csökkentését célozzuk meg, általa az idegrendszerünket tanítjuk meg ellazítani, továbbá erősítjük testünk öngyógyító folyamatait, megtanulunk a rohanó, stresszel és feszültséggel teli világunkban megállni és feltöltődni. Ez a módszer jógaoktatóként is különösen kedves a számomra, hiszen egyik gyökere maga a jóga.

Két olyan témával foglalkozom továbbá, amit megkerülhetetlennek látok. Az egyik, a függőségek, a pszichológus diplomám mellett ebben segít az addiktológiai konzultáns képzettségem. Nem nagyon találkozunk olyan emberrel manapság, aki nem ismerne függőséggel élő embert a közvetlen környezetében, legyen az alkohol-, drog-, játék-, viselkedés-, vagy társfüggőség. A függőségtől mind maga a függő személy, mind a környezete szenved, ezért tartom fontosnak, hogy ne csak a függővel, hanem a környezetében élőkkel is foglalkozzunk, őket is segítsük.
A másik téma, a gyász, a veszteségélmények, melyek szintén lehetnek nagyon sokfélék. Előbb-utóbb sajnos mindannyian megtapasztaljuk az általunk szeretett személyek elvesztését és előfordulhat, hogy ebben a helyzetben segítségre, támogatásra van szükségünk. Veszteségélményt azonban átélhetünk váláskor, amikor a párkapcsolatunk véget ér, vagy a munkahelyünk elvesztésekor is. Nemcsak a gyászban, de ezekben a helyzetekben is támogatom a hozzám fordulókat.

A tanácsadások során a kiindulópontom, hogy megteremtsek egy biztonságos, elvárásmentes és ítélkezésmentes közeget, ahol jól érezhetjük magunkat, ahol merünk önmagunk lenni. Célom, hogy segítsek a hozzám fordulóknak önmaguk és reakcióik megértésében, kísérjem és támogassam a hozzám fordulókat az önmagukhoz intézett kérdéseik megválaszolásában, valamint a saját döntéseik meghozatalában.