Kálmán Rita

Pszichológus, tanácsadó szakpszichológus

stresszkezelés
konfliktuskezelés
munkahelyi problémák
elakadt élethelyzet
szorongásos zavarok
életkezdési kihívások
életközepi válság
gyász
veszteségek feldolgozása

Rendelési idő

Haller utca:
Hétfő: 14:00-20:00
Szerda: 09:00-15:00
Csütörtök: 14:00-20:00

event
Időpontfoglalás
Jelenleg nem fogad új klienseket.

 

A Szegedi Tudományegyetemen diplomáztam pszichológusként, klinikai és egészségpszichológia szakirányon. Az egyetem elvégzése után a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél különböző relaxációs módszereket sajátítottam el. Emellett Gyászfeldolgozás módszer specialista végzettséggel rendelkezem. Szakmai tapasztalataimat család- és gyermekjóléti központoknál szereztem, ahol a mindennapi élet leggyakoribb problémáival szembenéző családokkal találkoztam.

Őszinteség és bátorság kell ahhoz, hogy felismerjük, változtatásra van szükségünk, változni szeretnénk valamiben, dolgozni szeretnénk valamin. Úgy gondolom, hogy aki időpontot kér pszichológushoz, már megtette az első lépést ahhoz, hogy elinduljon a fejlődés felé vezető úton.

Minden ember megérdemli azt, hogy figyeljenek rá! Munkám során elsősorban ez az empátiás odafigyelés vezérel. Szakmai identitásomat nagymértékben meghatározza az emberek erejébe vetett hit, az, hogy mindenkiben ott rejlik a megoldás, amit megfelelő eszközökkel fel lehet tárni. Ebben tudok én útitárs lenni. A munkám legszebb részének tartom ezt: egyedi életutak, történetek és egyedi megoldások.

Munkám során pszichológiai tanácsadást tartok felnőttek számára, amely során jól körülhatárolható, átmeneti elakadásokkal foglalkozunk. A hozzám forduló klienseket autogén tréning és progresszív relaxációs módszerrel tudom segíteni stresszkezeléssel és szorongással kapcsolatos nehézségeikben. Emellett kognitív viselkedésterápiás, sématerápiás elemeket is alkalmazok, valamint gyász- és veszteségfeldolgozásban tudom kísérni a hozzám fordulókat.