Hegedüs Jenifer Zsuzsanna

Pszichológus, klinikai szakpszichológus jelölt, komplex integratív terapeuta jelölt

hangulatzavarok
stresszkezelés
trauma
önértékelési zavarok
szorongásos zavarok
életvezetési problémák
alkalmazkodási nehézségek
párkapcsolati problémák
kommunikációs kihívások
szomatizáció

Rendelési idő

Bartók Béla út:
Szombat: 09:00-14:00

event
Időpontfoglalás

 

A pszichológus szakma iránti érdeklődésem már egészen fiatal koromtól kezdve megjelent, ezért a pszichológus szerep elsősorban nem munka, hanem hivatás számomra. Így tanulmányaim középpontjában már a kezdetektől az ehhez a hivatáshoz szükséges képesítések elsajátítása állt. A pszichológus diploma megszerzése után jelentkeztem a felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus képzésre, ahol jelenleg is folytatom tanulmányaimat. Ezen kívül részt veszek a komplex integratív terapeuta képzésben is, ahol többféle pszichológiai módszert sajátítok el annak érdekében, hogy minél hatékonyabban tudjak segíteni a klienseknek. Mivel hiszem, hogy a másokon való segítéshez szükséges a saját nehézségeinkkel való megküzdés is, ezért egyéni és csoportos önismereten is részt veszek. Szakmai tapasztalatot felnőtt pszichiátriai osztályon végzett gyakorlat során, valamint gyermekvédelmi rendszerben szereztem. A magánrendelésen kívül jelenlegi munkám során traumatizált kamaszokkal, fiatalokkal és felnőttekkel foglalkozom.

Számomra a pszichológusi hivatás azt jelenti, hogy elfogadó, támogató és empatikus légkörben kísérem a klienst azon az úton, melynek során kialakul a kliens önelfogadása, önszeretete és öntisztelete, és gyógyulnak lelki, pszichés sérülései, traumái, ezen felül a gyógyító kapcsolatban kapcsolati sérülései, nehézségei. Mindeközben pedig célom, hogy a kliens ki tudja alakítani saját énerejét, mivel hiszem, hogy a legnagyobb erő önmagunkban rejlik, és leginkább ezen keresztül tudunk saját magunkon is segíteni. Épp ezért szeretnék a kliens segítségére lenni abban, hogy ráleljen erőforrásaira, melyek által közösen kialakíthatjuk vagy bővíthetjük megküzdési mechanizmusait, melyekre mindenkinek szüksége van, ha valamilyen nehéz élethelyzettel áll szemben vagy ha egyszerűen csak szeretne töltődni, elaborálni a mindennapok során. A segítő beszélgetések során kliensközpontúságú hozzáállással dolgozom, vagyis igyekszem mind az üléseket, mind gondolkodásmódomat, szemléletemet az Ön személyiségéhez, nehézségeihez igazítani, hogy minél hatékonyabban tudjak segíteni. Elsődleges célom, hogy egy elfogadó, megtartó és empatikus környezetben érezze magát a velem való közös munka során.
Mivel az önismeret és saját sérüléseinkkel, traumáinkkal, nehézségeinkkel való megküzdés nem kevés elhivatottságot és erőt kíván, ezért megtisztelő számomra, ha segíthetem és kísérhetem ezen az úton!