profile

Frauhammer Alexa

Tanácsadó szakpszichológus

életvezetési elakadás önmegvalósítás önismeret önértékelési problémák mindfulness

event
szerda: délután

Időpont foglalás

Ki vagyok én? Kivé szeretnék válni? Milyen életet szeretnék élni? Miért érzem azt, amit érzek? Ezek a kérdések kamaszkoromban kezdtek el erőteljesen foglalkoztatni, abban az életszakaszban, amikor az ember egyébként is intenzíven keresi önmagát. Az emberi viselkedés, magam és mások gondolatainak, érzelmeinek és cselekedeteinek megértése erősen foglalkoztatott engem is tinédzserként, és az érdeklődésemet a pszichológia irányába terelte.

Pszichológus diplomámat az ELTE-n szereztem tanácsadás- és iskolapszichológia szakirányon, majd ugyanitt képződtem tovább tanácsadó szakpszichológusként, krízis szakirányon. A diploma megszerzését követően dolgoztam pedagógiai szakszolgálatnál, valamint hátrányos helyzetű családokat segítő családok átmeneti otthonában, illetve bántalmazott nőket segítő krízisközpontban.

Az egyetem mellett tanultam autogén tréninget, tudatos jelenlét (mindfulness) alapú kognitív terápiát, illetve családterapeutaként képződöm.

Abban szeretnék segítséget nyújtani a hozzám fordulóknak, hogy a bennük lévő erőforrásokra, értékekre és pozitívumokra támaszkodva tudják teljesebbé, harmonikusabbá és örömtelibbé tenni az életüket. Hiszek benne, hogy minden ember a saját életének szakértője, és mindenkiben megvan a képesség a változáshoz és a változtatáshoz, valamint ahhoz, hogy kielégítőbbé és élhetőbbé tegye a saját életét.