Dézsi Gyöngyi

Pszichológus, képzésben lévő pár- és családterapeuta

párkapcsolati problémák
önismeret
alkalmazkodási nehézségek
hangulati labilitás
pártalálási nehézségek
önértékelési zavarok
szorongásos zavarok
elakadt élethelyzet
román nyelv
életkezdési kihívások
életvezetési problémák
gyermekek elengedése
párválasztás
stresszkezelés
szexuális problémák
válás
családi gondok

Rendelési idő

Bartók Béla út:
Péntek: 11:00-18:00

event
Időpontfoglalás

 

Erdélyben születtem, ott tanultam és éltem több mint 35 évet, majd egy kis bátorságot összegyűjtve Budapestre költöztem.
A pszichológia iránti érdeklődésem a gimnáziumi években jelent meg először, amikor a pszichológia tanárnőm, akkoriban egyedüli módon, a katedrától lelépve “lejött közénk”. Ennek a találkozásnak sorsdöntő szerepe volt az életemben.

A pszichológia diploma megszerzése után a hátrányos helyzetű fiatalok munkaerő piaci beilleszkedésének elősegítése volt az egyik feladatom, és ezt követően a szociálisan hátrányos és speciális igényű gyermekekkel folytattam a munkámat.
Ez idő alatt megtapasztalhattam a szociális hátrány, különböző függőségek, dezorganizált családok hatását a gyermekek fejlődésére,  a családi kapcsolatokra. 
A rendszerszemléletű pár- és családterápia képzés során még nagyobb rálátást nyertem a családra mint rendszerre, annak összefüggéseire.
Tudásom Erdélyben, a saját praxisomban, és most itt, Budapesten van lehetőségem kamatoztatni.

Személyes és szakmai életemre tekintve megtapasztaltam azt, amire Hézser Gábor, az egyik családterapeuta-kiképzőm tanított: "mindennek megvan a maga ideje” – vagyis mindenkinek megvan a saját ritmusa az önismeretben, gyógyulásban, fejlődésben, és ezt tiszteletben kell tartani.