Dézsi Gyöngyi

Pszichológus, képzésben lévő pár- és családterapeuta

párterápia
párkapcsolati problémák
önismeret
családterápia
alkalmazkodási nehézségek
hangulati labilitás
pártalálási nehézségek
önértékelési zavarok
szorongásos zavarok
elakadt élethelyzet
román nyelv
életkezdési kihívások
életvezetési problémák
érzelmi labilitás
gyermekek elengedése
leválás a szülőkről
párválasztás
stresszkezelés
szexuális problémák
válás

Rendelési idő

Haller utca:
Hétfő: 14:00-19:00
Kedd: 15:00-20:00

event
Időpontfoglalás

 

Erdélyben születtem, ott tanultam és éltem több mint 35 évet, majd egy kis bátorságot összegyűjtve Budapestre költöztem.
A pszichológia iránti érdeklődésem a gimnáziumi években jelent meg először, amikor a pszichológia tanárnőm, akkoriban egyedüli módon, a katedrától lelépve “lejött közénk”. Ennek a találkozásnak sorsdöntő szerepe volt az életemben.

A pszichológia diploma megszerzése után a hátrányos helyzetű fiatalok munkaerő piaci beilleszkedésének elősegítése volt az egyik feladatom, és ezt követően a szociálisan hátrányos és speciális igényű gyermekekkel folytattam a munkámat.
Ez idő alatt megtapasztalhattam a szociális hátrány, különböző függőségek, dezorganizált családok hatását a gyermekek fejlődésére,  a családi kapcsolatokra. 
A rendszerszemléletű pár- és családterápia képzés során még nagyobb rálátást nyertem a családra mint rendszerre, annak összefüggéseire.
Tudásom Erdélyben, a saját praxisomban, és most itt, Budapesten van lehetőségem kamatoztatni.

Személyes és szakmai életemre tekintve megtapasztaltam azt, amire Hézser Gábor, az egyik családterapeuta-kiképzőm tanított: "mindennek megvan a maga ideje” – vagyis mindenkinek megvan a saját ritmusa az önismeretben, gyógyulásban, fejlődésben, és ezt tiszteletben kell tartani.