Csúsz Klára

Klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta

életvezetési elakadások
alkalmazkodási nehézségek
önismeret fejlesztése
pánik rosszullétek
fóbiák
szorongásos testi és pszichés tünetek
egészség szorongás
szociális szorongás
depresszív tünetek
motiváció és az örömképesség csökkenése
veszteségek feldolgozása
gyász
krízis intervenció
pszichotrauma feldolgozása
PTSD

event
Időpontfoglalás

 

Csúsz Klára pszichológus, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta vagyok. Az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen végeztem pszichológusként. Klinikai szakpszichológusi szakképzettségemet a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetemen, pszichoterapeuta szakvizsgámat a Semmelweis Egyetemen szereztem meg.

Legfontosabb módszerspecifikus képzettségeim: kiképző pszichodráma pszichoterapeuta és szupervízor, sématerapeuta jelölt egyéni és csoport sématerápiában,  kognitív viselkedés, terapeuta hipnoterapeuta. Pályám első szakaszában széleskörű klinikai, pszicho-diagnosztikai és pszichoterápiás gyakorlatot szereztem kórházi osztályokon és járóbeteg rendeléseken, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben.

Az utóbbi tíz évben önállóan, pszichoterápiás magánpraxisban dolgozom. Leggyakrabban a következő módszereket alkalmazom: pszichodráma egyéni és csoport szettingben, sématerápia, kognitív viselkedés terápia. Az élményalapú pszichoterápiás technikák munkám szerves részét képezik. Élményalapú módszerek például az imaginatív technikák, a szimbolikus és a dramatikus eszközök. Szakmai tevékenységem kiemelt része a csoportokkal való munka csoport-pszichoterápia és oktatás formájában, elsősorban pszichodráma módszerrel.

Angol nyelven is végzek pszichoterápiát.